» Fishing on Orfű 2015Idén a Fishing on Orfű fesztivál 2015. június 17-20. között kerül megrendezésre. A fesztivál nulladik napján, a megszokott módon a  Kispál és a Borz lép fel. A zenekar repertoárjából a '94-'98-ig terjedő időszak dalai hangzanak majd el, tehát a Sika, kasza, léc, Ül, Bálnák, ki a partra és Holdfényexpressz lemezek legjobb művei.


A fesztivál szervezői örömmel jelentették be a Nagyszoba névre keresztelt audiovizuális projektet. A Nagyszoba egy olyan tér, ahol a zenekarok ugyanazon - többnyire nem hétköznapi - tárgyak segítségével szólaltatják meg dalaikat.

"Továbbra is szeretnénk olyan zenekarokra felhívni a figyelmet, akiket értékesnek tartunk, de még nem ismertek széles körben. Viszont nem tehetségkutatós keretek közé helyeznénk őket, hanem egy olyan szobába, ahol nem megszokott eszközökkel kell zenélni. Például sörösüvegeken vagy poharakon, a groove pedig lehet akár egy ajtócsukódás vagy papírtépés. Ha kimozdítunk egy zenekart a komfortzónájából, nagyon érdekes dolgok születhetnek." - mondta el Lovasi András, a fesztivál egyik ötletgazdája. Kezdetben a projekt meghívásos alapon működik majd, március közepétől pedig videósorozatként kerül bemutatásra. A Nagyszoba helyszínként is jelen lesz a 2015-ös Fishingen, ahol bárki kipróbálhatja majd magát, "szobazenészként".

időpont: 2015.06.17-20.

helyszín: Orfű

belépőjegy: n.a.